3 OP EEN RIJ

3 op een rij spelletjes

Deze spellen behoren tot de populairste categorie in de spellenwereld. Vrijwel iedereen heeft al eens ooit 3 op een rij spelletjes gespeeld. Tijdens het spelen is het vaak de bedoeling om soorten symbolen te laten verdwijnen. Deze symbolen verdwijnen pas op het moment dat er drie dezelfde symbolen op een rij te zien zijn. Bubble shooter spelletjes zijn weer een populaire sub categorie van deze spellen.

Online 3 op een rij spelletjes

Deze categorie is ontstaan naar het bordspel vier op een rij. Het bordspel 4 op een rij was een lange tijd immens populair. Dit spel werd gespeeld op een verticaal geplaatst bord bestaande uit zeven kolommen en zes rijen. Als speler zijnde ontving je eenentwintig schijfjes, rode of gele. De spelers mochten om beurten een schijfje in een van de nog niet gevulde kolommen laten vallen. De speler die als eerste vier schijven op een rij had, verticaal, diagonaal of horizontaal was de winnaar. Bejeweld en Cradle of Rome zijn voorbeelden van hele popualire 3 op een rij spelletjes online.

Speel 3 op een rij spelletjes

Er zijn er twee varianten van hoe je drie op een rij kunt spelen, namelijk tegen de computer of tegen de klok. Op deze twee zijn echter ook weer talloze varianten bedacht maar uiteindelijk gebaseerd op deze twee manieren.Wanneer je tegen de computer speelt zoekt deze een fictieve tegenstander voorje, waartegen je gaat spelen. Deze speler krijgt hetzelfde veld met symbolen als jij, degene die dit veld heeft leeg gespeeld wint. Speel je tegen de klok dan is het de bedoeling dat je keer op keer je velt zo snel mogelijk leeg krijgt voordat de tijd op is. Is de tijd op en heb je nog symbolen op je veld staan, dan heb je verloren.

BEJEWELED 2

SPEEL BEJEWELED 2 NU!