BUBBLE SHOOTER

Bubble shooters

De bubble shooter is een spelvorm die al tientallen jaren erg populair is en dat komt vooral doordat bubble shooters meestal een zeer vrolijk uiterlijk hebben en een vrij eenvoudig spelmechanisme hebben. Ondanks de eenvoud van bubble shooters, zullen de spellen op hogere niveaus echter wel degelijk zeer moeilijk worden en spelers zullen op hogere niveaus dus alles uit de kast moeten trekken om alle bubbels weg te schieten.

De speler krijgt in bubble shooters de beschikking over een bubbelkanon en bubbels van verschillende kleuren. In het speelveld zal de computer bubbels van verschillende kleuren genereren en het is de taak van de speler om bubbels van een bepaalde kleur tegen bubbels van dezelfde kleur aan te schieten. Als er 3 of meer bubbels van dezelfde kleur worden verbonden, dan zullen de bubbels verdwijnen en krijgt de speler punten.

Er zijn bubble shooters in alle soorten en maten, maar grofweg kunnen ze in twee categorieën worden ingedeeld:

Traditionele bubble shooters

De traditionele bubble shooter is een bubble shooter die voor het eerst ongeveer 20 jaar geleden verscheen. In traditionele bubble shooters zullen de bubbels bovenin het scherm verschijnen en steeds verder naar onder zakken. De speler heeft een bubbelkanon aan de onderkant van het scherm en moet door de juiste kleuren bubbels tegen elkaar te schieten ervoor zorgen dat de bubbels niet onder een bepaalde lijn op het scherm komen.

Meestal zullen de bubbels steeds sneller zakken en de speler zal dus steeds sneller de juiste bubbels op de juiste plek moeten schieten om ervoor te zorgen dat de bubbels niet onder de lijn komen en het spel wordt beëindigd. Het is in traditionele bubble shooters vaak mogelijk om combo’s te maken, doordat bubbels niet kunnen zweven, maar altijd aan elkaar plakken. Als een bepaalde kleur wordt weggeschoten, dan zullen alle bubbels die alleen aan die groep bubbels zijn vastgeplakt ook van het speelveld worden verwijderd. Zo kan soms een heel speelveld met een enkele bubbel worden weggeschoten.

Voorbeelden van de traditionele bubble shooters zijn Bubble Shooter en Dynomite.

De nieuwe bubble shooter

Het andere type bubble shooter is sinds ongeveer 10 jaar populair. In dit type bubble shooter zullen de bubbels als een soort van trein over een vastgestelde route op het scherm rollen. De bubbels mogen het eindpunt van de route niet bereiken en de speler moet er dus voor zorgen dat hij de bubbels op tijd van het scherm schiet.

Het leuke aan deze variant is dat de trein van bubbels zich altijd als een geheel over het scherm zal verplaatsen en wanneer een groep bubbels in het midden van de trein wordt geraakt, dan zullen de bubbels aan de voorkant van de trein terugschieten tot ze weer tegen de achterkant van de trein aanzitten. Zo hoeft dus niet altijd op de voorkant van de trein van bubbels (die het dichtst bij het eindpunt is) geschoten te worden.

Ook voor dit type bubble shooter geldt dat er combo’s gemaakt kunnen worden. Als er een aantal bubbels van dezelfde kleur in het midden van de trein worden weggeschoten en de voorkant van de trein zich weer verenigd met de achterkant, dan is het mogelijk dat daardoor 3 of meer bubbels van één en dezelfde andere kleur tegen elkaar komen. Als dit het geval is, dan zullen deze bubbels ook direct verdwijnen. Het is mogelijk dat dit fenomeen zich een aantal keren voordoet, waardoor een lange combo ontstaat. In dit geval zal de speler worden beloond en zal de trein van bubbels terugschieten in plaats van vooruit bewegen. Op die manier kan dus extra tijd worden gewonnen.

Voorbeelden van nieuwe bubble shooters zijn Luxor en Zuma.

BUBBLE SHOOTER

SPEEL BUBBLE SHOOTER NU!