ARCADE SPELLETJES

Arcade spelletjes 

Een arcade spel is een muntenslikkende vermaakmachine, deze machine is vaak terug te vinden in restaurants, cafés, speelhallen maar ook andere vermaakscentra. Er zijn diverse vormen van arcade spelletjes zoals het alom bekende uitbetalingsspel, computerspel of juist een flipperkast. Het doel van een Arcade- automaat is om een computerspel te spelen tegen betaling per spel als ontspanning. Daarmee onderscheid de arcade spel automaat zich van gokautomaten. Omdat het bij gokautomaten de bedoeling is er meer geld uit te halen dan dat er wordt ingestoken.

De vroege arcade spellen werden vaak op automaten gespeeld, tegenwoordig zijn er ook veel online arcade spellen. De eerste echte online arcade game is opgericht door Atari in 1972 en werd Pong genoemd. Pong was ontzettend populair en er volgenden meerdere arcade spellen. Door de verschillende varianten van arcade spellen is er geen standaard tactiek om arcade spellen te spelen. 

De meest populaire arcade spellen van dit moment zijn Peggle en Bricks of Atlantis. Naast arcade spelletes bestaat het actie genere uit klassieke actie spellen en Simulatie/Tycoon

BALLS 'N WALLS

SPEEL BALLS 'N WALLS NU!