Geschiedenis van 3 op een rij spelletjes

Sinds de komst van de computer, zijn er veel soorten spellen digitaal uitgebracht. Het begon al zo’n 35 jaar geleden met het spel ‘’Tetris’’. De wel bekende blokjes die naar beneden vielen. Door de blokjes op de juiste manier en het juiste moment te draaien kon je ze stapelen. In de loop der jaren zijn er veel meer digitale spellen bij gekomen, zo ook vier op een rij.

Het spel werd erg populair, zowel voor op de desktop als voor op spelcomputer. Het spel kon op verschillende manieren gespeeld worden, één tegen één maar zo ook individueel. De computer was dan de tegen speler. Nu hoefde je niet meer te wachten tot er iemand was die samen met jou vier op een rij wilde spelen. De computer als tegenspeler was altijd in voor een spelletje!

Door de enorme populariteit van ‘’Vier op een rij’’ kwamen er al gauw meerdere varianten op het spel. Eén van de eerste was drie op een rij. Je moest nu niet vier munten van dezelfde kleur op een rij krijgen maar slechts drie. Dit maakte het spel makkelijk omdat je eerder punten kon scoren maar tevens moeilijker omdat je de tegenstander extra goed in de gaten moest houden.

De drie op een rij variant werd een groot succes omdat er meer actie in het spel zat. Je moest sneller reageren en er gebeurde meer in een korte tijd. Al snel kwamen Bejeweled en Bubble Shooter op de markt. Bij deze spellen werden de simpele munten vervangen door prachtige juwelen en fel gekleurde bubbels en ballonnen.

Met de komst van het internet ging de populariteit van het spel enorm om hoog. Meerdere mensen hadden toegang tot de spelletjes en op verschillende sites kon je mee doen aan competities. Door je naam in te voeren kon je zien hoeveel punten je behaald had. De andere spelers van het spel deden dit ook. Hierdoor kwam aan het eind van het spel een lijstje in beeld met de plek waar jij stond.

De afgelopen 10 jaar heeft internet een grote ontwikkeling gemaakt in onze samenleving en is dan ook niet meer weg te denken. Drie op een rij, wat ooit als een eenvoudig bordspel begon, is in wel meer als 1000 online versies verschenen. Vanuit Bejeweled en Bubbel Shooter zijn erom veel versies ontstaan. `

Zo moeten er niet meer drie of vier symbolen van dezelfde kleur bij elkaar gezocht worden maar kunnen dit er ook meerdere zijn. Ook hebben de spellen een eigen onder werp gekregen en dit er vaak zelfs een verhaal bij.

Momenteel staan Bejeweled 2, Bubble Shooter, en Gold Rush 2 in de spelletjes top 10 van Funbox en vele andere sites.

Deel op TwitterDeel via email

Laat wat van je horen

*