Geschiedenis Zoek en Vind spelletjes

‘’Zoek en vind spelletjes’’ zijn ooit ontstaan uit een welbekend kinderspel. Wie kent het niet ‘’Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’’ al vele generaties, razend populair. Het spel kan overal gespeeld worden, in de auto, op straat of gewoon in huis. Een speler neemt een voorwerp in gedachten en de andere speler of spelers zo snel mogelijk proberen te raden welk voorwerp bedoeld wordt.

Uiteraard mogen er wel een paar hints gegeven worden. Zo kan een hint zijn ‘’ Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is blauw’’. De tegenspeler gaat opzoek naar blauwe verwerpen en benoemd er enkele waarvan gedacht wordt dat deze het kunnen zijn. Zodra het voorwerp geraden is, wisselen de spelers van beurt.

Ook zijn er tekeningen waarin men de verschillen moet zoeken. In eerste instantie lijken het twee identieke plaatjes maar als je goed keek zie je dat er meerdere verschillen in zitten.

De laatste jaren zien we steeds meer nieuwe ‘’Zoek en vind spelletjes’’. Wat ooit eenvoudige spellen waren, zijn nu gecompliceerde games geworden. Achter elk zoek en vind spel zit een verhaal en er zijn meerdere levels waar je doorheen moet.

Momenteel staat ‘’Marooned 2’’ op nummer één in de spellen top tien. ‘’Marooned 2’’ speelt zich af op een onbewoond eiland. Onder aan in je scherm zie je verschillende voorwerpen die je moet zoeken. Als je alle voorwerpen gevonden hebt kan je door naar het volgende level.

Alle overige ‘’Zoek in vind spellen’’ gaan precies het zelfde maar elke spel speelt zich af in een andere omgeving. Zo zit je de ene keer in een verlaten huis en de andere moet je voorwerpen zien te vinden in een overladen winkelcentrum.

Wat de ‘’Zoek en vind spellen’’ zo populair maakt, is dat ze voor alle leeftijden geschikt zijn. Ze kunnen op papier gespeeld worden, mondeling maar ook op de computer, iPad, spelcomputers of mobiletelefoon. Kortom, ‘’Zoek en vind spellen” speel je waar en wanneer je maar wilt!

Deel op TwitterDeel via email

Laat wat van je horen

*