De populairste Mahjong spellen

Mahjong -  het oudste denkspel uit Azië! Het is de bedoeling dat je stenen wegspeelt door twee dezelfde stenen met elkaar te combineren. Je kunt alleen stenen op de bovenste laag selecteren die één van de twee lange kanten los hebben liggen; dus of de rechterkant, of de linkerkant mag niet verbonden zijn met een andere steen.

Hieronder een top 5 van de meest populaire mahjong spellen op het moment

1. Mahjong Fortuna

Het populairste mahjongspel! Dit is een redelijk pittige variant. Door de vele felle kleuren is het lastig om de juiste combinaties te maken. Ook liggen er veel stenen naast elkaar op een rij waardoor het moeilijk is om bij de binnenste stenen te komen. Redelijk hoog niveau; de tijd gaat snel! Dit is zeker een variant voor de mahjongspeler met iets meer ervaring.

2. Mahjong Fortuna 2

In tegenstelling tot de eerste versie is Mahjong Fortuna 2 een stuk overzichtelijker. In het eerste level worden de stenen die je al kunt gebruiken lichter gekleurd. Dit is slim gedaan; zo kun je wat makkelijker in het spel komen. De tijd is ruim voldoende en ook de tekens op de stenen zijn duidelijk te onderscheiden.

3. Hotel Mahjong 
In Hotel Mahjong  maak je kennis met allerlei verschillende vormen van mahjong. Zo moet je in level twee bijvoorbeeld combinaties maken van drie stenen in plaats van twee. Dit houdt je scherp! De figuren zijn goed te onderscheiden, maar door de Chinese tekens die er gebruikt worden zit er wel een uitdaging in.

4. Mahjong World

Mahjong World kun je geheel naar je eigen zin indelen. Je  kunt kiezen tussen zes verschillende spelvarianten; net waar jij op dat moment zin in hebt. In dit spel zijn de punten de tijd die je overhoudt. Je begint op 300, hoe meer combinaties je maakt hoe meer tijd (en dus punten!) je erbij krijgt. Hoe langer je nadenkt, hoe meer punten ervan af worden getrokken. Let op: als je op de stenen klikt kleuren ze rood, dit betekent niet dat je ze niet kunt
oppakken!

5. Mahjong Quest

In deze versie van mahjong gaat er om dat je de ying en de yang stenen met elkaar verbind. Hiervoor moet je ze eerst vrijspelen. Je moet goed opletten welke stenen je combineert want je kunt sommige nog wel eens in een later stadium nodig hebben!  Met behulp van bommen en magneten kun je overbodige stenen uit de weg ruimen. Fijne aan dit spel is dat je precies kunt zien hoeveel zetten je nog kunt doen.

Deel op TwitterDeel via email

Laat wat van je horen

*