De top 5 Bubble shooters

Bubble Shooter is het spel der bubbels. Schiet zo veel mogelijk bubbels kapot om punten te behalen. Maar let op, ze kunnen ook knallen, als de bubbels verdrukt worden ben je game over. Het lijkt gemakkelijk maar dat is Bubble Shooter ’zeker niet! Om alle bubbels weg te spelen ben je wel even bezig hoor. Ga jij de uitdaging aan, probeer dan snel de verschillende soorten ‘’Bubble Shooter’’.

Hieronder hebben we speciaal voor jullie de 5 meest populaire spellen beschreven:

1.       Bubble Shooter

Het eerste level van Bubble Shooter bestaat uit meer dan 150 bubbels die je allemaal weg moet schieten. Nu zal je vast wel denken dat het gemakkelijk is, maar dat is het echt niet. Elke keer als je schiet komt er een bubbel bij, de bubbel waarmee je schiet heeft elke keer aan andere kleur. Als je drie bubbels van dezelfde kleur bij elkaar hebt staan, dan zullen ze verdwijnen en krijg je hier 30 punten voor. Helaas lukt dit niet altijd, soms krijg je net de verkeerde kleur.

Het kan ook gebeuren dat er in het spel van elke kleur maar één bubbel is. Dan moet je wachten tot dat de cursor je weer een bubbel geeft met dezelfde kleur. Weet je met één schot meer dan drie bubbels te verwijderen, dan krijg je bonuspunten. Hoe meer bubbels er in één schot verdwijnen hoe meer bonus punten je krijgt. Als je slim bent wacht je dan ook tot dat er meer dan drie bubbels van dezelfde kleur bij elkaar liggen.

Maar vergeet niet dat de bubbels ook kunnen knallen als jij dit niet wilt. Soms zijn er te veel bubbels in het spel dan kan het veld overvol raken. Als ze tegen de bodem aan komen zullen ze allemaal knallen en ben je game over. Je moet er dus op letten dat je aan alle kanten de bubbels laat knallen. Het is misschien een lang durend spel maar blijf altijd alert. Als je even niet goed op let, zie je misschien niet dat er meer dan twee kleren bij elkaar staan. Let je te lang niet op dan komt er boven in het spel een rij met bubbels bij. Dit is voor straf en je moet nu nog meer bubbels kapot schieten om het spel uit te kunnen spelen.

Kortom, zorg ervoor dat je goed richt met de cursor en alle bubbels laat knallen. Pas als alle bubbels kapot geschoten zijn mag je door naar het volgende leven. Heel veel succes!

 

2.       Zuma

Een van de nieuwste varianten van Bubble Shooter is Zuma. Zuma is het avontuurlijke spel met de kralen schietende kikker. In het middel van het spel bevind zich de kikker. Op de tong van de kikker ligt een steen maar bij elk schot, komt er een andere kleur steen uit zijn bek. Met de cursor kun je de kikker zowel links als rechtsom draaien. Let wel op dat je niet duizelig wordt, want de baan rondom de kikker blijft ook draaien.

Op de baan liggen vier verschillende kleuren knikkers, rood, groen, blauw en geel.  Als er uit de bek van de kikker een gele knikker komt moet je proberen om op een groepje van gele knikker in de rij te schieten. Als er twee knikkers naast elkaar liggen gebeurd er niks. Je moet minimaal drie knikkers van dezelfde kleur bij elkaar hebben om ze te laten te verdwijnen en punten te kunnen scoren.

Bij het verdwijnen van drie knikkers krijg je dertig punten. Laat je meerdere knikker in één keer verdwijnen, dan geeft ‘’Zuma’’ je extra punten. Blijf dus goed opletten en zoek zoveel mogelijk kleuren bij elkaar. Als je geluk hebt zit er een bonus knikker tussen. Deze zorgt ervoor dat alle knikkers die dezelfde kleur hebben en in de buurt liggen ook verdwijnen.

Daarnaast krijg je ook nog een extra punten. Punten zijn leuk maar niet het belangrijkste, blijf wel goed op de geheime poort letten. Als de knikkers de poort met de doodskop raken verlies je een leven. Soms gaat de poort ook open, kijk dan goed uit dat er geen knikker in het gat vallen. Valt een knikker in het gat, dan verlies je al je punten en  gaat er een leven verloren. Je hebt nu nog maar één leven en anders is het game over.

3.       Zuma’s Revenge

Het nog altijd populaire Zuma is uit in een nieuwe versie Zuma Revenge. Deze versie is nog spannender, moeilijker en uitdagender. In het midden van het spel bevind zich te kikker. Met de cursor kun je de kikker alle kanten op draaien. Zowel naar links als naar rechts. De kikker heeft een steen op zijn kop, de kleur van de steen geeft aan welke kleur stenen de kikker schiet.

Probeer minimaal drie stenen van dezelfde kleuren bij elkaar te krijgen, dan kunnen ze pas weggespeeld worden. Hoe meer stenen van dezelfde kleur bij elkaar liggen, hoe meer punten je krijgt. Schiet je maar drie of vier stenen weg, dan krijg 10 punten per steen. Zijn het er meer dan krijg je vaak het dubbele aantal punten. Kijk dus heel goed waar je de stenen heen wilt spelen.

Klik met je linker muisknop om de stenen weg te schieten. Als je veel punten behaald, kan je de stenen laten bevriezen waardoor je ze makkelijker kunt raken en extra punten krijgt. Met de laserstraal kan je gemakkelijk op de stenen richten en zullen ze verdwijnen. Het is misschien wel gemakkelijk zo’n laserstraal maar dat betekend niet dat je niet meer op hoeft te letten.

De stenen mogen nog steeds de doodskop aan het einde van de baan niet raken. Gebeurd dit wel dan verlies je een leven en kun je vooraan in het spel beginnen. Voor alle punten die je behaald wordt de Zumobalk aan gevuld. In de Zumobalk kun je ook je levens terug vinden.

 

4.       Luxor

Luxor is anders dan de meeste Bubble Shoot spellen. Je moet niet alleen op ballen schieten maar je gaat ook nog eens voorwerpen vangen. Het is dus een stuk moeilijker maar dat zorgt wel voor een spannende uitdaging.  Elk level heeft zijn eigen omgeving en kent zijn obstakels.

Onder in het scherm vind je een kanon. Deze kan je over de gehele breedte van het spel, van links naar rechts bewegen.  Houdt je linker muisknop in en laat hem los op het moment dat je wilt schieten. Door drie dezelfde kleuren ballen op een rij te krijgen, verdwijnen ze. In ruil voor de verdwenen ballen ontvang je punten. Per bal krijg je 10 punten maar als je meer dan vijf ballen per keer laat verdwijnen ontvang je bonuspunten. Als je in totaal 30 punten hebt behaald krijg je een extra leven.

Het kanon schiet heel hard dus goed richten is echt belangrijk. Het wordt pas echt moeilijk als er juwelen uit de lucht gaan vallen. Tijdens het schieten moet je ook nog eens de juwelen proberen te vangen. Dit doe je door met je cursor het kanon te besturen ze op te vangen in de bak. Voor elk gevangen juweel krijg je punten.

Ook vallen er munten naar beneden deze heb je nodig om power-upps te activeren. Met power-upps kun je met een bliksemschicht schieten. De bliksem schiet door alles heen. Als je geluk hebt rollen door de magische krachten de ballen achteruit en heb je meer tijd en kansen om punten binnen te slepen.

Houdt de ballen ten alle tijden goed in de gaten, want zodra er een in het gat verdwijnt rolt de rest er achter aan. Alleen als je nog een leven hebt kun je verder spelen. Zijn al je levens op dan heb je pech en ben je game over. Durf jij het aan?

5.       Inca Quest

Bij het spelen van Inca Quest kom je in verschillende kamers terecht. In de kamers hangen elke keer twee verschillende kleuren ballen. Met je speer kun je richten waar je de bal naar toe wilt schieten. Door je muis te beweging kan je de richting van de speer bepalen. Houdt je de linker muisknop ingedrukt en daar je hem daarna weer los, dan wordt de bal weggeschoten.

Onder aan het spel kan je zien met welke bal en geschoten wordt. Heb je liever een andere kleur, druk dan op de spatiebalk om de kleur van de bal te wisselen met de bal die er achter ligt. Dit kun je zo vaak doen als je wilt. Om ballen te kunnen verwijderen moeten er minimaal drie ballen met dezelfde kleur bij elkaar liggen.

Er zitten ook oude stenen tussen die verkleurd zijn, je ziet niet meer welke kleur ze hadden. Deze stenen bevatten ook geen magie en je kun ze dus ook niet zomaar verwijderen. Je moet de omliggende stenen eerst verwijderen om de oude stenen weg te halen. Je kun eventueel ook je pop-upps inzetten om de ouwe stenen te verwijderen. Voor elke steen die je wegspeelt ontvang je munten. Rechts in je scherm zie je de munten vallen die je verdiend hebt.  Ook kan je in het vak aan de rechterkant van je scherm zien hoeveel levens je nog hebt.

Dacht je dat dit alles was? Nee, zo gemakkelijk is het niet, er is een probleempje. De vloer komt langzaam naar boven. Zorg er voor dat je alle ballen hebt weg gespeeld voordat ze de bodem raken. Als de bodem eenmaal tegen de ballen aankomt is het spel afgelopen. Als je nog levens hebt, had je geluk, je kun verder gaan met het spel. Het je al je levens al verspild, dan ik het game over. Gaat het jou lukken om alle kamers te bereiken?

 

Deel op TwitterDeel via email

Laat wat van je horen

*