Sesamstraat wil technologie voor kinderen

In een industrie van bijna 50 jaar oud is het makkelijk om een kant van het game spectrum uit het oog te verliezen, namelijk kinderen en kleuters. Sesam Workshop - de groep achter het wereldberoemde Sesamstraat – vindt dat kinderen met de tijd mee moeten gaan en zich bewust moeten worden van technologische ontwikkelingen. Dit wil men bereiken door speciale apps en spelletjes te ontwikkelen die op jonge kinderen zijn gericht en hiervoor is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van een speciale gids voor game-designers.

Ze zijn bij Sesamstraat nog druk aan het werk om de gids verder uit te breiden, maar het deel wat nu uit is laat zien dat er serieus wordt gewerkt aan het helpen van kinderen door middel van spelletjes en technologie. De gids bied tips op een aantal categorieën zoals het sturen van het denkproces als een kind een fout antwoord geeft op een vraag, het oplossen van logische vraagstukken en andere gebieden zoals taal en rekenen.

Kortom, zelfs Sesamstraat vindt (en laat zien) dat spelletjes niet per se slecht zijn voor kinderen en, mits ze goed worden ontwikkeld en ingezet, zelfs een grote waarde kunnen hebben in de ontwikkeling van kinderen.

(bron: Gamezebo)

Deel op TwitterDeel via email

Laat wat van je horen

*