Wii U 400.000 keer over de toonbank

Wellicht dat de echt gamers onder ons het al wisten, maar de Wii U – Nintendo’s nieuwste console en opvolger van de populaire Wii – is afgelopen week in Amerika in de verkoop gegaan en er zijn in de eerste week al 400.000 exemplaren verkocht.

Vergeleken met de originele Wii doet de Wii U het een stukje minder goed, de originele Wii verkocht namelijk ruim 600.000 exemplaren in de eerste week van de verkoop. Experts denken dat dit de onder andere de wijten is aan de economische crisis. Afgelopen week was namelijk een belangrijke week voor veel winkelketens in de VS. Het was de week van Halloween en daarop Black Friday, de dag dat veel winkels hun producten tegen stuntprijzen verkopen. Hierdoor doen veel gezinnen nu al inkopen voor de feestdagen.

De verkoop was niet alleen bij de Wii minder dan verwacht, maar over het algemeen werd er minder ingekocht dan voorgaande jaren. De verwachting is dat, naarmate er meer spellen voor de Wii U op de markt komen, de verkoop steeds verder omhoog zal gaan.

De Wii U zal vanaf volgende week in Nederland te koop zijn.

(bron: nu.nl)

Deel op TwitterDeel via email

Laat wat van je horen

*