[review] Golden Trails 2: The Lost Legacy

De laatste keer bracht Golden Trailes ons naar het oude Westen, maar deze keer mogen we de zeilen hijsen van de Jolly Roger en op zoek gaan naar oude piraten schatten. Golden Trails 2: The Lost Legacy is een voorbeeld van een vrijwel perfecte opvolger van het eerste deel, eentje die alle positieve elementen die het origineel zo leuk maakte weet te behouden en hier en daar zelfs weet te verbeteren.

Het spel begint als Kapitein Morgan je grootvader in de gevangenis gooit omdat hij de beruchte ‘Pirate Kidd’ zou zijn. Morgan zal je grootvader alleen vrijlaten als je hem het logboek van zijn verloren schip weet te overhandigen. Maar je doet er slim aan om dit niet meteen te doen aangezien het logboek allerlei geheimen bevat over verborgen schatten en het verleden van je grootvader.

Golden Trails 2 is een spannend zoek-en-vind spel met een uitermate goed en uitgewerkt verhaal. De objecten die je door het verhaal moet vinden komen in drie verschillende varianten. De eerste zijn de simpele objecten die je in een oog op slag kunt zien, de andere worden toegevoegd in je reistas en de derde zijn de zeldzame objecten waar je extra moeite voor moet doen wil je ze kunnen vinden.

De objecten worden weergegeven als icoontjes op de bodem van de oceaan. Zo heb je gele en blauwe elementen waar je op kunt klikken. De gele gebieden hebben vaak een object wat je direct mee kunt nemen, maar voor de blauwe gebieden heb je altijd iets uit je tas nodig voordat je het object mee kunt nemen. Vaak zitten de zeldzame schatten en aanwijzingen dan ook in de blauwe gebieden.

De objecten die je door het spel heen moet vinden zijn vaak hetzelfde maar zijn zo anders getekend dat het elke keer anders aanvoelt. Dit zorgt ervoor dat je tijdens elke zoektocht weer het gevoel krijgt alsof je aan een compleet nieuw avontuur begint. je ziet meteen dat de artiesten veel tijd en moeite hebben gestoken in het spel. Niet alleen de objecten zijn prachtig getekend, maar ook de verschillende gebieden zoals het piratenschip en de slavenmarkt zien er prachtig uit.

Tijdens het spelen van Golden Trails 2 reis je de hele wereld over op zoek naar schatten en aanwijzingen over je grootvader. Je komt in Europa, Afrika en de Cariben. Tijdens je reis ben je niet alleen op zoek naar gewone objecten maar kun je af en toe ook een klavertje vier vinden. Elke keer dat je een klavertje vindt krijg je extra bonuspunten en zodra je er 150 hebt weten te verzamelen ontrafel je nog eens een extra geheim wat het spel des te leuker maakt.

Tussen het zoeken naar schatten en aanwijzingen moet je ook mini-spelletjes spelen zoals het vangen van piraten en het achterna zitten van dieven. Ook hiermee kun je extra punten verdienen die je weer kunt gebruiken om gereedschap te kopen voor je reistas. Dit allemaal maakt Golden Trails 2: The Lost Legacy een geweldig spel, niet alleen op visueel niveau maar zeker ook als we kijken naar de gameplay

Deel op TwitterDeel via email

Laat wat van je horen

*