Spelletjes helpen tegen dyselxie

Uit onderzoek blijkt dat het spelen van spelletjes de symptomen van dyslexie bij kinderen aanzienlijk kan verminderen. Dat schrijven Italiaanse wetenschappers in het tijdschrift Current Biology,

Het blijkt dat kinderen die 80 minuten per dag een behendigheid spelletje op de computer spelen hun leesvaardigheid meer verbeteren dan kinderen die dezelfde tijd traditionele leesmethodes gebruiken. Door het spelen van actie- of behendigheid spelletjes leren de kinderen visueel sneller en beter te focussen op bepaalde stukken tekst.

De bevindingen werden gevonden nadat een groep kinderen negen dagen lang 80 minuten per dag spelletjes speelde terwijl een soortgelijke groep ‘gewoon’ ging lezen en schrijven. De vooruitgang die bij de spelende kinderen te zien was bleek in sommige gevallen zelfs hoger dan bij kinderen die maandenlang een traditioneel leer programma volgden.

Er wordt wel nadrukkelijk vermeld dat gamen niet opeens als een wondermiddel moet worden gezien. Het helpt kinderen inderdaad met visuele leesoefeningen maar dat betekend niet dat ouders hun dyslectische kinderen nu continue moeten laten gamen.

Deel op TwitterDeel via email

Laat wat van je horen

*